DOVOLENKA. POZOR. Od 17.7.2024 do 28.7. 2024 bude eshop odpočívať.... Posledné objednávky budú odoslané dňa 17.7.2023 do 15:00. Objednávky za toto obdobie budú odoslané dňa 29.7.2024. V tomto období nebude ani telefonická ani emailová podpora. Ďakujeme za pochopenie.

Prečo sa inhalácia vitamínu B12 ukazuje ako účinný spôsob vstrebávania?

Prečo sa inhalácia vitamínu B12 ukazuje ako účinný spôsob vstrebávania?

Vitamín B12 pomáha telu zostať zdravé mnohými spôsobmi, od regulácie nálady, pomáha pri únave, produkcii prirodzenej energie, udržiava zdravé nervy a bunky v tele a predchádza anémii, čo je stav, pri ktorom má telo nedostatok červených krviniek a nie je schopné sa ich zbaviť. optimálne dodávať kyslík do celého tela; čo spôsobuje, že sa ľudia cítia slabí a unavení.

 

Mnoho ľudí nevedomky trpí nízkou hladinou B12, najmä vegánov a vegetariánov, ktorí nejedia dostatok živočíšnych produktov, kde je vitamín B12 bohatým zdrojom. Ľudia sa uchyľujú k tabletám a kapsulám vitamínu B12, ale miera absorpcie je medzi 6-20% a väčšinou sa skutočne absorbuje veľmi malé množstvo vitamínu B12. Vedci v Spojených štátoch amerických zistili, že inhalácia vitamínu B12 môže byť účinnejšou metódou.

 

Existuje niekoľko kľúčových dôvodov, prečo vitamín B12 funguje tak dobre pri inhalácii. Jedným z dôvodov je, že vaše telo potrebuje denne len malé množstvo vitamínu B12 [1], takže ho môžete vdýchnuť na 10-20 vdychov. To nie je pravda s mnohými inými vitamínmi, ako je vitamín C, ktorý by vyžadoval tisíce šlukov. Ďalším dôvodom je, že vitamín B12 NIE JE citlivý na teplo spojené s odparovaním [3].

V konečnom dôsledku však existujúce údaje hovoria samé za seba, pokiaľ ide o účinnosť inhalácie B12. Je mnohonásobne účinnejšia ako absorpcia piluliek a je porovnateľná iba s injekciami (aj keď injekcie sú stále najúčinnejšie).